اکثر اشخاص تمایل دارند ثبت شرکت تک نفره داشته باشند. یعنی به تنهایی یک شرکت به ثبت برسانند و به تنهایی آن را مدیریت کنند. به همین جهت در پاسخ به این سوال، در این مطلب توضیحاتی ارائه مینماییم:
۹ نوع شرکت در قانون تجارت وجود دارد که میتوان آنها را به ثبت رساند:
- شرکت با مسئولیت محدود
- موسسه غیر تجاری
- شرکت سهامی خاص
- شرکت تضامنی
- شرکت مختلط سهامی
- شرکت مختلط غیر سهامی
- شرکت نسبی
- شرکت سهامی عام
- شرکت تعاونی
هر کدام از این شرکتها قابلیت ثبت دارند. اما در این بین شرکتهای با مسئولیت محدود و موسسات تجاری را میتوان با حداقل دو نفر شریک به ثبت رساند. این دو نوع شرکت بهترین انتخاب برای کسانی است که می خواهند ثبت شرکت یک نفره انجام دهند.
در زمان شروع فعالیت، اعتماد داشتن شرکا به یکدیگر ضروری است. برای همین است که اکثر کسانی که تصمیم میگیرند شرکتی را به ثبت برسانند در زمان شراکت و انتخاب شریک مردد شده و به راحتی نمیتوانند به کسی اعتماد کنند.
درحالحاضر در کشور ما، ثبت شرکت با حداقل دو نفر صورت میپذیرد. بنا به هر دلیلی اگر به شخصی که میخواهید به عنوان شریک انتخاب کنید اعتماد ندارید، و یا اینکه شخص دوم را فقط به خاطر قوانین ثبتی و به ثبت رساندن شرکت انتخاب مینمایید، شما میتوانید صاحب ۹۹ درصد سهام شرکت باشید و ۱ درصد باقیمانده را به نفر دوم اختصاص دهید.
در این صورت شما با سمت مدیر عامل و رئیس هیئت مدیره و دارندهی حق امضا در شرکت باشید و شخص دوم فقط به عنوان یک عضو هیات مدیره، فعالیت خود را در شرکت شروع می نماید.
در حال حاضر شرکت با مسئولیت محدود شرکتی است که میتوان به صورت تک مدیره به ثبت رساند. در واقع ثبت شرکت با یک نفر، به تنهایی ممکن نیست. ثبت شرکت به حداقل ۲ نفر شریک (سهامدار) نیاز دارد ولی هیات مدیره میتواند تک نفره باشد و همان شخص مدیرعامل هم باشد.
معایب ثبت شرکت تک مدیره
- پرداخت تمام هزینههای مصرفی به تنهایی
- پرداخت هزینههای شرکت مثل آب، برق، گاز، تلفن و… به تنهایی
- الزام به پرداخت مالیات خوداشتغالی
- مسئولیت کلیه بدهیها و تعهدات به تنهایی
پس با توجه به معایبی که ثبت این شرکت دارد بهترین راه برای افراد این است که شرکتی را بدون شریک ثبت نکنند.
اگر شخصی حتما بخواهد شرکت تک نفره ثبت کند در مرحلهی آخر راهحلی هم برای این افراد وجود دارد. به این صورت که میتوانند چند شرکت تک نفره با هم در یک مکان و در کنار یکدیگر مشغول به کار شوند، که این امر هم منافعی دارد مانند:
- تمام هزینهها یه صورت مشترک پرداخت میشود.
- میتوانند از یک منشی یا حسابدار برای تمام شرکتهای موجود استفاده کنند.
- استفاده مشترک از لوازم برقی و اداری مانند پرینتر و فکس و اشتراک هزینههای مربوطه
- شروع فعالیت تنها با یک میز کار و رایانه جدا
در این حالت بهتر است که زمینه کاری شرکتها با هم یکی و یا مرتبط باشد، تا بیشتر و بهتر اشتراک و همکاری داسته باشند.