متقاعد سازی چیست و استفاده از آن در محیط کار

آیا کسی از اطرافیانتان را می‌شناسید که بتواند نظر دیگران را با نظر خودش هم سو کند؟ کسی که در متقاعد سازی دیگران مهارت بسیاری داشته باشد؟ همه ما چنین فردی را در فامیل، دوست یا اعضای خانواده خود می‌شناسیم. به نظر شما چه چیزی باعث می‌شود که آن فرد بتواند دیگران را به انجام‌دادن کاری متقاعد کند؟ آن فرد چه مهارت‌ها، ویژگی‌ها و تکنیک‌هایی را برای این کار دارد؟

داشتن این مهارت خارق العاده می تواند در زمینه های مختلفی از زندگی نقش پررنگی ایفا کند و بسیاری از موقعیت ها را به نفع ما تغییر دهد. داشتن مهارت در متقاعدسازی می تواند ما را از بسیاری از چالش های بعدی رهایی ببخشد! اما اگر فکر می کنید افرادی که این مهارت را دارند از بدو تولد دارای آن بودند باید به شما بگوییم که اشتباه می کنید و هر کدام از افرادی که این مهارت را ندارند نیز می توانند با آگاهی و تمرین به همان میزان از قدرت و توانمندی در متقاعدسازی برسند! اگر شمت نیز خواهان این موضوع هستید با ما در این مقاله همراه باشید.

 

مهارت متقاعد سازی چیست؟

متقاعد سازی (persuasion) مهارتی است که به شما این امکان را می‌دهد که ایده‌هایتان را به دیگران ارائه دهید، به‌گونه‌ای که دیگران درباره نظرات و ایده‌های شما متقاعد و نسبت به آنها ترغیب شوند. مهارت متقاعد سازی به استعدادی اشاره دارد که از طریق آن می‌توانید نگرش، عقاید یا رفتارهای شخص یا گروه دیگری را تغییر دهید و به‌سمت دل‌خواهتان هدایت کنید.

این کار معمولا با انتقال پیام‌هایی حاوی اطلاعات، احساسات، منطق، استدلال یا ترکیبی از تمام اینها صورت می‌گیرد. به‌صورت خلاصه، می‌توان متقاعد سازی را توانایی تأثیرگذاری بر فرد یا گروهی از افراد، از طریق ارتباط کلامی یا نوشتاری، تعریف کرد.

 

اهمیت متقاعد سازی

متقاعد سازی مهارتی است که در مراحل مختلف زندگی شخصی و کاری به کار می‌آید و به موفقیت شما منتهی می‌شود. کودکتان شما را قانع می‌کند تا برایش اسباب‌بازی بخرید، داوطلب انتخاباتی‌ای که شما را به رأی‌دادن ترغیب ‌می‌کند یا فروشنده‌ای که به خرید یک کالا تشویقتان می‌کند؛ همه این افراد از مهارت متقاعد سازی استفاده می‌کنند، اما هریک به شیوه خود، یعنی کودکتان از طریق تحت‌تأثیر احساسات قراردادن شما، داوطلب انتخابات از طریق ارائه استدلال‌‌های منطقی و فروشنده از طریق ارائه مشخصات و ویژگی‌های خاص آن کالا.

 

مثال‌هایی از کاربرد متقاعد سازی

استفاده از مهارت متقاعد سازی در کار و زندگی را می‌توان به‌صورت زیر تقسیم کرد:

 

1- بازاریابی و فروش

موفق‌ترین کارشناس بازاریابی و کارشناس پشتیبانی فروش کارشناسی است که می‌تواند متقاعد سازی مشتریان را به‌درستی انجام دهد.

 

2- مصاحبه کاری

افرادی که به‌دنبال کار هستند یا قصد دارند در مصاحبه‌های استخدامی شرکت کنند، باید مهارت متقاعد سازی را در خود تقویت کنند. این افراد باید با استفاده از این مهارت بتوانند به مصاحبه‌کننده و کارفرمای خود ثابت کنند که چرا برای این موقعیت شغلی مناسب‌ترین فرد هستند و مصاحبه‌‌کننده را متقاعد کنند که آنها را استخدام کند.

 

3- روابط شخصی

می‌توانید از مهارت‌های متقاعد سازی در روابط شخصی با همسر، فرزندان و نزدیکان خود استفاده کنید و آنها را قانع کنید که کارهایی را انجام دهند که برایشان مفید است؛ مثلا می‌توانید فرزندانتان را تشویق کنید که برای پیداکردن استعداد و علاقه خود، شرکت‌کردن در تیم‌های ورزشی یا موسیقی را امتحان کنند، یعنی کاری که ممکن است خودشان اجرا نکنند.

 

قواعد متقاعد سازی

همان‌ طور که می‌بینید، مهارت متقاعد سازی در تمام مراحل و فرایندهای زندگی و توسط اشخاص مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. این مهارت به شما کمک می‌کند تا بتوانید دیگران را قانع کنید. مثلا در مواقعی که افراد در برابر تغییرات مقاومت نشان می‌دهند، مهارت متقاعد سازی شما به کار می‌آید. شما می‌توانید با ارائه‌ی استدلال‌های قوی آنها را به پذیرش تغییرات مثبت ترغیب کنید. برخی از قواعدی که می‌توانید برای متقاعد سازی افراد به‌کار بگیرید عبارت‌اند از:

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. زمینه های مورد نیاز مشخص شده اند *

ارسال دیدگاه